verdienen eigenaars van showhonden "veel"?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Door de ideale hond te fokken (perfecte schoonheidshond), kijken ze amper naar gezondheid.
Verdienen ze ook veel aan schoonheidswedstrijden?
En wat is de hoofdprijs?
Doen ze het voor het geld?
Of waarom proberen ze dan de perfecte hond te creëren?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verdienen eigenaars van showhonden "veel"?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Me and my ShadowMe and my Shadowbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Me and my Shadow

ik geloof dat je er geen geld voor krijgt op de show zelf. je krijgt vaak een beker en een zak voer van het merk dat de show sponsert. vaak vragen fokkers van reuen wel meer geld als hun hond een kampioens puntje heeft gehaald, dan vragen ze soms het dubbele van het dekgeld terwijl het sperma er niet beter op is geworden volgens mij O-) en ze lopen shows om te kijken of hun hond aan de rasstandaart voldoed, een hond moet (ligt eraan welk ras het is) 2 ZG's halen mag hij.zij voor de fok gebruikt worden.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Hoe bedoel je precies.

Mijn honden gaan naar show, puur om te weten wat de positieve en negatieve punten zijn, om daar een geschikt partner bij kan zoeken.

Verder betalen mensen bij ons 1 vaste prijs voor een dekking, of hij nou wel og geen kampioen is.

De hoofdprijs is meer de eer dat je hond gewonnen heeft en uiteindelijk de titel, wat erg leuk is voor me zelf, maar de hond merkt er verder niets van.

Wat doe je voor het geld, shows betalen en de testen die gedaan moeten worden, verder is het geld wat mijn reu krijgt voor een dekking, bestemd voor de honden zelf, wat er dan nog van over blijft.

honden page profiel SuusBGSuusBG

honden foto van SuusBG

volgens mij verdien je niks met showen? Het kost alleen maar geld geloof ik O-) mensen showen en fokken over het algemeen omdat ze het ras willen verbeteren. Als je het voor het geld doet ben je een broodfokker....

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Op shows zelf krijg je geen geld voor de prijs, het kost je alleen maar geld die dag!

honden page profiel Carine & CoCarine & Co

honden foto van Carine & Co

Als je mee wil doen aan een show, kost dat een behoorlijke cent das 1, Punt 2 met veel geld ga je niet lopen op zo een show, als je iets hebt gewonnen mag je meestal je oorkonde en/of beker zelf betalen maar wat zakken voer waar je soms niets mee bent, ja die krijg je.

Er zijn er die enkel op schoonheid fokken en zich geen reet aantrekken van gezondheid enzo, daar moet je geen pup kopen dus. Al zijn er veel mensen die graag pochen met hun "kampioenenhondenkind". Op show kan je wel heel goed zien hoe fokkers met hun honden omgaan en jou conclusies trekken. Kampioenen zijn niet per definitie gezonde honden, helaas :'(

Perfecte honden kunnen ze dus ook niet creëren, alleen al omdat niet alle keurders dezelfde meningen hebben over een ras. Rassen verknoeien kunnen ze helaas wel :'(

honden page profiel GeenZinMeerGeenZinMeer

honden foto van GeenZinMeer

Wat zou jij doen als je zou fokken? Het gebeurd zelden dat alle pups worden geshowd en dus vinden fokkers een goed familieleven net zo belangrijk en gelukkig vaak belangrijker dan een showleven. Dan is een gezonde hond ook belangrijk en alle goede fokkers laten hun dieren testen op erfelijke aandoeningen etc etc. Persoonlijk vind ik je uitspraak erg kort door de bocht. Fokken KOST geld en hier is alleen aan te verdienen als je meerdere nesten per jaar hebt en erg veel geld vraagt voor de pups.
Wat win je op een show? Hoogstens een zak voer en dat is pas aan het einde van de show. Niet elke hond met een uitmuntend krijgt een zak voer. Soms krijg je een vaantje en dat is het wel...

Stel iedere fokker jouw laatste vraag en ze zeggen allemaal: de perfecte hond bestaat niet!!

Op papier staat hoe het ras eruit moet zien en hier proberen ze naartoe te fokken. Maar net zoals bij mensen zit er binnen een ras erg veel verschil in uiterlijk.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ha,ha, verdienen aan shows? Die kosten alleen maar geld hoor. Je betaalt zo'n 50 euro inschrijfgeld, je bent de hele dag kwijt, hebt reiskosten en als je mazzel hebt krijg je een blikken medaille...Heb je heel erg veel mazzel dan krijg je nog een beker ook. En soms een zak hondenvoer...
Maar kostendekkend is het niet hoor.

Misschien gebeurt het wel dat mensen meer vragen voor puppen van kampioensafstamming, maar ik ken eigenlijk geen enkele fokker die dat doet.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Soms is het wel zo dat kampioenen in de sport- of showwereld veel pupjes krijgen of produceren (dekreuen) en dat er meer geld wordt gevraagd voor een pup. Maar dit neigt naar broodfokpraktijken waar ik nooit aan zal meewerken door daar een pup te kopen.

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Een reu die kampioen is gaat gewoon meer gevraagd worden voor dek, omdat ze weten dat hij qua standaard goed voldoet. Een show is een beetje een reclame bord. Daar kunnen mensen naar toe gaan die opzoek zijn naar een bepaald type reu en op die manier met nieuwe mensen in contact komen. Teefjes is denk ik iets minder, maar ook weer, een teefje dat kampioen is, daarvan weet je zeker dat ze aan de rasstandaard voldoet. Bij een teef die geen show doet weet je dat niet. Dus stel dat je er zelf niet zo veel van kent en je wilt wel een hond om mee naar show te gaan (al is het als hobby), dan weet je dat je als je een pup koopt van 2 kampioenen dat je waarschijnlijk een pup gaat hebben die ook goed gaat scoren op show.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Lang niet altijd waar hoor, ik heb voor Brumma na anderhalf jaar zoeken een reu gevonden. Of eigenlijk twee, ik moest kiezen uit twee broers van 9 jaar oud. Ze zijn beiden al jaren Nederlands kampioen en werken hun leven lang al voor de kar en slee.
En...ze zijn nooit eerder gebruikt, ondanks hun titel.
Ik geef ook totaal niet om die titels, zolang een hond met HD-C Nederlands Kampioen kan worden zie ik het nut niet meer in van shows lopen.
Als deze honden nog nooit op een show geweest waren, had ik ook voor 1 van deze broers gekozen.

Maar dat ze vaker kunnen dekken, nee, daar geloof ik dus niet in.

honden page profiel  Yara Yara goedgekeurde fokker

honden foto van  Yara

Nee, als je met je hond naar show gaat verdien je geen geld, als je geluk hebt dan word je als 1e geplaatst.
Dan verdien je een kampioenschaps punt, een CAC.
Als je hond 4x een CAC's heeft behaald is die Nederlandskampioen, dat word dan ook vermeld op de stamboom van de komende pups.
Zelfs de oorkonde die je dan kunt krijgen ... moet je zelf betalen.
Als er bv. 20 honden zijn, gaat er één teef en één reu naar huis met de CAC, en één teef en één reu met de reserve CAC.
Dus de meeste mensen gaan naar huis met niets, en het is dan geen goedkope dag geweest als je alle kosten optelt.

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Shows lopen is een verschikkelijke dure hobby, jeempie ze vragen een heel bedrag om mee te mogen doen, kost tijd, benzine en zo kun je wel uren door geen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

de top lopen op show levert heel wat op als je je hond verkoopt. meer dan een werkhond verkopen alleszinds.

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Nou daar heb ik nog nooit van gehoord, dus mijn honden zij ipv 1000 nu 2000 waard? Ik dacht dat dat meer de waarde van de pups aan geeft? :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wat ik gehoord heb is de prijs vaak een zak voer. En vaak ook nog van een merk wat je niet wilt. Dus ik denk niet dat het voor het geld is.

Ik denk dat die gekke honden komen door een ideaal wat telkens iets verder doorgevoerd word. Stel, het ideaal is een licht aflopende achterhand.

Eerst heb je mooie vierkante honden, met rechte hoeken.
Dan winnen de honden met een iets aflopende rug.
Maar dan is dat 'normaal', en word dat niet meer gezien als écht aflopend.
Dus winnen de honden met een nog meer aflopende rug.

En zo word het steeds een stukje verder, tot je terugkijkt naar de honden van 40 jaar geleden en denkt "jeminee!".

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

@ Anja: een rottweiler verkocht voor 80.000 euro. Nou, daar moet ik wel een paar jaartjes voor werken hoor ;-)

honden page profiel TaarTaar

Nou, voor zover ik weet van een bevriende fokker verdienen ze er helemaal niks aan. Leggen ze vaak nog toe. Maar het is een uit de hand gelopen hobby, en het gaat denk ik met name om de eer en het hebben van de "mooiste" hond. Er is namelijk geen prijzengeld o.i.d voor shows. En als je kijkt naar een nestje gefokte pups, tja, reken maar es uit wat je kwijt bent aan alle gezondheidstesten, dna-testen, stambomen, inentingen noem maar op....

Geen vetpot dus! O-)

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Maart, meen je dit? Waar zitten die veilingen, hond verkopen en als ik het geld in handen heb de hond gauw terug fluiten en naar huis hahaha

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Volgens mij heeft iemand die docu van Zembla gezien!

Aan shows zelf verdien je niets, die kosten alleen maar geld. Als je een reutje hebt die het goed doet, dan kan het dat hij populairder wordt als dekreu. Dan kan je er wel geld aan over houden. Maar dat ligt echt aan de eigenaar. Hoe selectief hij is met het inzetten van zijn reu? En het ligt aan de regels van de rasvereniging.. Onze rasvereniging heeft gelukkig een maximum gesteld voor hoe vaak een reu mag worden ingezet.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Meer titels zal ongetwijfeld meer koper op leveren en bij een kampioen reu meer dekkingen.
zal ook meer jalozie meebregen waar je je tegen moet wapenen.
dat je er betere pups mee op de wereld zet met titels laat ik in het midden.
voor een volwassen hond +1.5 jaar zou ik wel een veel willen betalen als die al wat titels heeft behaald maar een pup van kampioenen die is op show nog niks bewezen heeft... voor hetzelfde geld is die binnen 6 maand de lelijkste van heel de hoop,duur betalen voor zo een pup omdat de ouders wat titels hebben betalen lijkt me dan ook niet logisch.

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker

honden foto van JMJ

Met een show verdien je niets (dus geen geld).
Alleen een titel voor je hond (als die al iets haalt).
Showresultaten zeggen mij dus helemaal niets. Ik vind gezondheid en karakter veel en veel belangrijker.
Ik zou liever een pup hebben met goede gezonde, geteste ouders, waar veel mee wordt gesport etc., die een prettig leven hebben in huis, die fijne karakters hebben, dan een hond die veel prijzen heeft gewonnen en titels heeft.

Ik show niet, terwijl ik een teefje heb die het waarschijnlijk heel goed zou doen in de showwereld.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vaak denkt men, aaaa een pup van twee kampioenen, heb ik ook een kampioen in huis, niets is minder waar, dat zegt niets, de pups hoeven totaal geen kampioenen te worden.

bij de newfoundlander club worden de reu,s ingezet, die goed lopen op de show, maar er is een limiet aan. je mag niet zomaar onbeperkt dekken, dus daar ga je winst.

broodfokkers met vele rassen die verdienen eraan, aan pups. een goeie fokker niet, die heeft een paar honden waar die mee fokt, en meer niet, hooguit twee nestjes per jaar en dan nog van verschillende honden, een nestje wat maar een paar pups heeft daar moet tie dan nog geld aan toeleggen ook, dus wat nou verdienen ? :-D

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik heb Mexx nu voor on 40 shows ingeschreven> totale kosten?? 4000/5000 euro ong??
Wat ik er voor terug kreeg?
Oh ik heb een rij bekers. Geld waard joh! Denk dat je ze aan de straatstenen niet kwijt zou kunnen raken.
De duurste shows in NL leveren als je wint bij jou ras een minibekertje op of een vaantje. In duitsland hebben we 2 wat vrijgeverige verenigingen en krijg je vaak een beker en een vaantje/fles wijn etc.
Maar qua kosten ben je wel bijna 100 euro kwijt, niet echt rendabel dus.

Voor die 4000 euro heb ik voor Mexx nu 2 titels. Maar wat koop je daarvoor?? niks

Oh Mexx is trouwens gerontgend, DNA getest en BAER getest en op alles gezond/vrij en heeft een heel gezonde bouw, dus niet alle show honden zijn ongezond hoor!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Men probeert ook geen perfecte hond te 'creeren', maar 1 die aan de rasstandaard voldoet.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik ben wel eens benieuwd waarom ze TS deze vraag stelde??

Want ze heeft sinds dien niet meer gereageerd op de antwoorden die er gekomen zijn, of de antwoorden stonden haar niet aan, dat kan ook natuurlijk.

honden page profiel Carine & CoCarine & Co 3 doggies

honden foto van Carine & Co

Of ze is een illusie rijker ;-) O-)

honden page profiel ShanaShana

honden foto van Shana

Goh, met shows verdien je echt niets hoor, het kost idd alleen maar geld. Ik show 'mijn' reutje (in gastgezin bij mij voor bevriende fokker) als reclame voor haar, en omdat ik het wel fijn vind om te weten wat ze van mijn hondje vinden. Heb nog maar 2 shows gedaan hoor en hij is nu 9 maanden, maar het is wel fijn om te weten dat hij zeer goed voldoet aan de rasstandaard. Het is dus idd voornamelijk reclame voor de fokker, en ze kunnen er enkel wat extra geld mee verdienen als de hond kampioen wordt, wat wel mag vind ik, nadat je er zoveel tijd en geld hebt ingestoken.. Bij de fokkers die ik ken gaat het dekgeld dan lichtjes omhoog, het wordt zéker niet het dubbel zoals hier vermeld wordt, maar de prijs van de pups blijft hetzelfde. En da's maar logisch want die pups hebben nog niets 'bewezen'.

honden page profiel LindaLindagoedgekeurde fokker

honden foto van Linda

Ik vraag me af wie " ze " zijn? ;-)



Linda

honden page profiel ShanaShana

honden foto van Shana

Wat bedoel je juist Linda? Wie er juist wat meer aan verdient? De fokker natuurlijk, door het dekgeld dat omhoog gaat. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verdienen eigenaars van showhonden "veel"?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: waarschuwing ..parmabotten !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^